No hate søker kreativ leder / innovasjonsleder

Oppstartsgjengen dugnad1

20.08.2019

Netthat har blitt en av vår tids største trusler mot demokratiet. Det rammer hardt på både individ- og samfunnsnivå og årsakene til at hatet brer om seg er sammensatte. For et halvt år siden etablerte vi No hate, som Norges første organisasjon som bekjemper netthat på fulltid. Nå styrker vi laget i kampen mot netthat og søker etter en kreativ leder/innovasjonsleder til organisasjonen vår.

No hate startet som en innovasjonsdugnad mot netthat høsten 2018. Da samlet vi 120 mennesker som jobbet frivillig for å utvikle ideer til nye løsninger som på ulike måter skulle bidra til å bekjempe netthat i samfunnet. Resultatet av dugnaden hadde så stort potensial at vi endte opp med å stifte No hate som organisasjon for å sikre viktig langsiktighet i kampen mot netthat.

Siden vi startet opp i februar har vi fått på plass finansiering gjennom samarbeid med viktige aktører som Schibsted, Kavlifondet, Telia, Elkjøp, Sparebankstiftelsen DNB og Politiet. Det har bidratt til at vi har utviklet tre konkrete løsninger som på ulike måter skal bidra i kampen mot netthat:

  1. Netthatfilteret: Kan installeres av alle som publiserer på nettet. Med filteret installert får personen som uttrykker seg hatefullt en klar melding om å tenke seg om før hen kommenterer.
  2. Netthatguiden: En ressursside som først og fremst ivaretar dem som rammes. Den viser blant annet vei i jungelen av hjelpetiltak og gjør det enklere for folk å kobles opp mot relevante ressursmiljøer for å få hjelp til å håndtere netthat.
  3. Nettravnene: En ny ordning som skal organisere frivillige voksne i Nettravn-grupper som tar del i sine barns digitale oppvekstmiljø for å gjøre internett til et trygt sted å være.
Netthatfilter
Foto: Awake

De tre løsningene ble lansert som en del av tidenes første Rusken på nett-aksjon i mai 2019. Da mobiliserte vi motstand mot netthat i samarbeid med hele 36 ulike organisasjoner. Aksjonen satt nasjonal agenda og ble åpnet av statsminister Erna Solberg og en rekke andre samfunnsprofiler.

Vi synes selv at vi har fått til mye på kort tid, men vi er samtidig ydmyke over at utviklingen fortsatt går i feil retning. Netthat er et økende problem og skal vi klare å bekjempe det trenger vi hjelp. Derfor søker No hate en kreativ leder som får en nøkkelfunksjon i et lite kjerneteam som jobber tett sammen med et bredt nettverk av samarbeidspartnere og frivillige på ulike prosjekter.

Hva ser vi etter i en kreativ leder/innovasjonsleder?

Vi søker etter en idérik person som gjerne har erfaring med kreativt arbeid, innovasjon og teknologi. Personen vi ser etter må ha evnen til å utvikle nye løsninger, være initiativrik, selvgående og ha gode kommunikasjonsegenskaper. Det er en fordel hvis du trives med å holde presentasjoner og du må like å jobbe sammen med mange ulike type mennesker. Vi har store ambisjoner og en bratt læringskurve. Derfor må du være glad i å lære nye ting – helst så fort som mulig.

Det er viktig for oss at du er sterkt motivert for å bekjempe netthat, fordi du brenner for et levende demokrati og en åpen samfunnsdebatt som er trygg for alle. Av den grunn ønsker du å være med å bygge opp No hate til å bli en organisasjon som setter agenda, utvikler ny politikk og teknologiske løsninger i kampen mot netthat og for en levende samfunnsdebatt og et trygt digitalt oppvekstmiljø for barn og unge.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder

Som kreativ leder vil du ha stor grad av frihet og mulighet til å utforme arbeidsdagene dine selv. Men vi er et lite miljø så arbeidsoppgavene vil være svært varierte og du må være forberedt på å bidra med det som trengs, når det er behov for det.

Å jobbe i No hate er en meningsfull jobb der du har mulighet til å gjøre en reell forskjell i samfunnet. Vi jobber med flere ulike problemstillinger knyttet til netthat og samarbeider med mange ulike organisasjoner og bedrifter. Vi kan derfor love deg spennende og varierte arbeidsdager, sammen med engasjerte mennesker som du vil lære mye av.

  • Stillingen er en heltids prosjektstilling, med ambisjoner om fast ansettelse i løpet av 2019.
  • Stillingen rapporterer til daglig leder.
  • Arbeidssted er Keysersgate 3 i Oslo sentrum.

Hvis du har spørsmål eller ønsker å søke på denne stillingen, ta kontakt med daglig leder i No hate, Anne Authen på mobil: 951 08 382 eller e-post: anne@nohate.no eller ta en kikk på nettsidene våre: www.nohate.no

Rusken på nett
Foto: André Kjernsli / @2112photo
Rusken på nett
Foto: André Kjernsli / @2112photo
Erna Solberg5 2

Rusken på nett går fra årlig aksjon til varig allianse

- Samfunnsdebatten har blitt litt råtten, sa statsminister Erna Solberg da hun åpnet tidenes første Rusken på nett-aksjon 28. mai.

Mockup

Lanserer tre nye løsninger mot netthat

De mobber, hater, truer og trakasserer på nettet. Nå skal netthatet nedkjempes gjennom en landsomfattende og varig mobilisering i det norske samfunnet. Vi har utviklet tiltakene som skal gi både hjelp og motstand.