Nettløsning som gjør det enklere å håndtere netthat

Netthatguiden

Over 500.000 barn og voksne i Norge utsettes for hets og trakassering på nettet. Denne nettløsningen skal hjelpe dem som utsettes for netthat til å håndtere problemet.

Gaelle marcel 156147 unsplash

4 av 10

lokalpolitikere har opplevd hat og trusler

Chad madden 445638 unsplash
Daria nepriakhina 198549 unsplash

Hatefulle ytringer, trakassering og sjikane på nettet er et økende samfunnsproblem. Mange tusen voksne, barn og unge vet ikke hvordan de skal få netthatet til å stoppe. Nettløsningen fra No hate inneholder informasjon, verktøy og koblinger til ressurser og hjelpemidler som kan bidra til å redusere netthatet.

– Mange trenger hjelp til å stoppe trakasseringen de utsettes for. Hjelpen finnes. Vårt verktøy veileder deg frem til den rette hjelpen og gir deg konkrete råd, sier daglig leder i No hate, Anne Authen.

Kategoriserer ressurser etter typer av netthat

Nettløsningen samler relevante ressurser og kategorisere dem ut i fra hva slags netthat du har blitt utsatt for. Selv om alle former for netthat er alvorlige, er ikke alltid fremgangsmåten for å håndtere dem den samme.

– Hvis du mottar drapstrusler er det politiet som gjelder med en gang. Da skal vi opprette en “anmeldelsesgenerator” som gjør det enkelt å dokumentere forholdet, samle alt av informasjon i en anmeldelse og sørge for effektiv oversendelse til rett instans. Hvis man derimot blir utsatt for digital mobbing, kan vi koble på miljøer som Kors på halsen som er godt rigget for å bistå i slike situasjoner. Vi skal også tilgjengeliggjøre tips og råd og annen informasjon som er nyttig for mange, sier Authen.

Vil du vite mer om nettløsningen?

Ta kontakt med Anne Authen i No hate på anne@nohate.no

Har du blitt utsatt for netthat?

Her finner du hjelp til å håndtere vanlige utfordringer hvis du har blitt utsatt for netthat. Hva du bør dokumentere, hvem du kan kontakte og hvor du kan få best mulig hjelp til å håndtere det som har skjedd.

Image secondary